Robimy z mezem porzadki w ogrodzie i marze o jednej porzadnej lawce pod altanke, takiej z dusza a nie plastikowej co po dwoch latach blaknie i peka. Drewniane ladne ale gnija i trzeba ciagle malowac. Mysle nad zeliwna z drewnianymi listwami bo to i klimat i trwalosc, tylko nie wiem czy wygodna na dluzsze siedzenie i jak z konserwacja drewna. Macie takie lawki w ogrodzie, sprawdzaja sie na lata czy to tylko ladnie wyglada na zdjeciu
szukam solidnej lawki do ogrodu z klimatem, plastik i goly metal odpadaja |
|
anna ja mam taka u rodzicow w ogrodzie i jest super klimat, te ławki żeliwne z drewnem swierkowym siedzi sie wygodnie bo oparcie wyprofilowane a nie deska prosto ? drewno raz na sezon olejuje sie i tyle, zeliwo samo nic nie wymaga tylko stoi. fajne ze maja takie modele z nazwami od jedzenia, mama wybrala jakis Cymes czy Frykas i pasuje pod jablonke. ciezka jak nie wiem co wiec stabilna i nikt jej nie ruszy
Dorzuce z praktyki, zeliwo z drewnem to dobry wybor na lata pod warunkiem ze podstawe ustawisz na utwardzonym podlozu, plytka albo opaska betonowa, bo na samej trawie nogi z czasem sie zapadaja i lawka traci poziom. Drewno swierkowe wymaga olejowania raz w sezonie, ale to kwadrans roboty a nie remont. Zeliwo praktycznie wieczne, najwyzej raz na lata odswiezenie powloki. W porownaniu z plastikiem czy cienkim metalem to inna kategoria trwalosci, placi sie raz a sluzy pokoleniom
Wracam z aktualizacją bo w końcu stanęła u nas ta ławka pod altanką i strzał w dziesiątkę. W upały siedzimy na niej wieczorami, bo żeliwo w cieniu nie parzy jak plastik. Drewno raz naolejowałam i tyle roboty. Warto było dołożyć do porządnej.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|